Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Domček pre hostí od Assembledge+ s výraznou modrou fasádou

Kalifornské štúdio Assembledge+ vytvorilo dvojpodlažnú bytovú jednotku s výrazným modrým obkladom a asymetrickou sedlovou strechou. Pozrite sa s nami bližšie na tento projekt.

Projekt s názvom St Andrews zahŕňal výstavbu jednotky s rozlohou 66 metrov štvorcových na dvore bungalovu z roku 1916. Projekt navrhnutý miestnym štúdiom zahŕňal tiež rozšírenie hlavného domu, ktorý je situovaný v historickej štvrti Los Angeles Hancock Park.

Bytová jednotka má obdĺžnikový pôdorys a bude slúžiť pre ubytovanie hostí alebo ako priestor pre deti majiteľov.

Výrazná fasáda a rozmerné okná

Projekt štúdia Assembledge+ je zaujímavý predovšetkým fasádou, ktorú pokrývajú vláknocementové panely sýtomodrej farby. Nadrozmerné presklené dvere na prízemí poskytujú spojenie medzi interiérom a exteriérom. Kompaktné obydlie má tiež prehľadné a efektívne dispozičné riešenie.

Na prízemí sa nachádza kuchynka a obývacia izba, zatiaľ čo na najvyššom poschodí sa nachádza spálňa spolu s kúpeľňou. Klenutý strop na poschodí pôsobí svetlo a vzdušne. Vnútorné úpravy zahŕňajú leštený betón, biely dub a čiernu žulu.

„Čisté línie a geometria zdôrazňujú moderné prvky, zatiaľ čo veľké okná a presklené dvere umožňujú dostatok prirodzeného svetla a prepojenie s exteriérom,“ uviedlo podľa portálu dezeen.com architektonické štúdio.

Rozšírenie pôvodného bungalovu

Vedeli ste, že? Okrem bytovej jednoty autori z Assembledge+ rozšírili zadnú časť pôvodnej rezidencie o 29 metrov štvorcových.

Nové priestory obsahujú hlavnú spálňu s úzkym klenutým vchodom, ktorý odkazuje na pôvodné prvky v bungalove. Dekor zahŕňa purpurové závesy, vintage úložný kufrík z Talianska a rám postele obalený zamatom. Na jednej stene visí farebné dielo mexického umelca Jaimeho Domingueza.

Spoločne majú všetky prvky projektu tvoriť teplú a príjemnú atmosféru a predstavovať spojenie klasického, moderného a eklektického štýlu.

Aký dojem zanechal tento projekt vo vás? Podeľte sa s nami o váš názor v komentároch pod článkom.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie